Arcadis richt buitenruimte Roeterseilandcampus van UvA opnieuw in

Arcadis richt in opdracht van de Universiteit van Amsterdam (UvA) de buitenruimte op de Roeterseilandcampus opnieuw in. Daarbij gaat het om de realisatie van de bovengrondse infrastructuur, waaronder de bestrating en het aanleggen van groengebieden. Ook de ondergrondse infrastructuur met kabels en leidingen van dit terrein wordt compleet vernieuwd. Dit zijn de laatste grootschalige werkzaamheden om Roeterseiland om te bouwen naar een open stadscampus. Met deze opdracht is een omzet gemoeid van zo’n 2,6 miljoen euro.

De UvA investeert in de herontwikkeling van het Roeterseiland; met als doel de realisatie van een open stadscampus met moderne studievoorzieningen, onderzoekslabs en horeca. Deze realisatie bevat de herinrichting van de buitenruimte en de renovatie van verschillende universiteitsgebouwen. De studenten en medewerkers van de faculteiten Economie en Bedrijfskunde, Maatschappij- en Gedragswetenschappen en Rechtsgeleerdheid worden op de Roeterseilandcampus gehuisvest .

Bereikbaar

Eén van de belangrijkste uitdagingen voor Arcadis is om dit werk uit te voeren terwijl de Roeterseilandcampus voor iedereen bereikbaar moet zijn. Ondanks de werkzaamheden moeten studenten en medewerkers alle faculteiten en overige gebouwen veilig kunnen bereiken. Arcadis tekent voor het projectmanagement, de engineering en de realisatie van de openbare ruimte.

Dit jaar wordt er met de werkzaamheden begonnen en in 2016 moet het zijn afgerond. ,,Het werk wordt in verschillende fases uitgevoerd’’, licht algemeen directeur Gert Kroon toe. ,,In dit project komen verschillende expertises van Arcadis samen. Het gaat niet alleen om een goed ontwerp, maar ook de logistiek en het beheersen van de overlast is een opgave waar veel creativiteit en inzicht bij komt kijken. Dit soort klussen is ook gewoon heel erg leuk om te doen.’’ 



Reacties


Laatste nieuws