Kantorendeal levert BAM 25 miljoen euro op

Bouwbedrijf BAM heeft in Groot-Brittannië voor 25 miljoen euro een vastgoedontwikkelingsproject verkocht. Daarmee geeft BAM een succesvolle invulling aan hun desinvesteringsprogramma.

BAM Properties is een vastgoeddochter van het Britse utiliteitsbouwbedrijf BAM Construct UK. Zij heeft het kantorenpark Fore Business Park ten zuiden van Birmingham verkocht aan IM Properties Plc voor ongeveer 25 miljoen euro. IM Properties PLc is een Britse vastgoedonderneming.

Vergunning

Het kantorenpark ligt aan de snelweg M42 en behelst 6.000 vierkante meter aan kantooroppervlakte, dat verdeeld is over twee gebouwen; Fore 1 en Fore 2. Daarvan is 85% verhuurd. Daarnaast omvat Fore Business Park 2 hectare grond. Er is een vergunning verleend om twee nieuwe kantoorgebouwen met een totale oppervlakte van 8.000 vierkante meter te realiseren.

In 2023 heeft BAM een desinvesteringsprogramma voor de vastgoedportfolio op touw gezet, waarmee beoogd wordt minimaal 100 miljoen euro binnen te halen op jaarbasis. Eerder werd in juli slaagde door BAM Properties het kantorenpark Glory Park in High Wycombe (ten westen van Londen) verkocht aan een Britse investeerder.

Infraprojecten

BAM bracht eerder deze maand naar buiten dat het waarschijnlijk verlies zou lijden op een aantal infraprojecten. Daardoor kelderde de koers van BAM op de beurs.



Reacties


Laatste nieuws