'Lange rentevaste hypotheek is in trek'

Huizenkopers kiezen steeds vaker voor een hypotheek met een langere rentevaste periode. Dat concludeert adviesbureau De Hypotheker over de eerste helft van 2014. Die schrijft de ontwikkeling toe aan de ''historisch lage'' rentestand.

In de eerste zes maanden is het aantal afgesloten hypotheken met een rentevaste periode tussen de elf en twintig jaar verdubbeld ten opzichte van 2012. Een derde (4.400) van de via het bedrijf afgesloten hypotheken valt nu in die categorie, terwijl dat twee jaar terug nog een zesde was.

Profiteren

De Hypotheker schrijft de ontwikkeling toe aan de ''historisch lage'' rentestand. Daardoor ''profiteren Nederlandse huizenbezitters van meer zekerheid tegen lage maandlasten''. Waar hypotheekbezitters nu rond de 4 procent rente betalen voor een rentevaste hypotheek van twintig jaar, was dat in 2012 ongeveer 6 procent.

Het populairst blijven overigens de hypotheken met een rentevaste periode van tien jaar. Bijna de helft (6.700) van de verstrekte hypotheken waarbij het adviesbureau was betrokken, behoorde tot die groep.



Reacties


Laatste nieuws