BAM geselecteerd als voorkeursaanbieder Britse scholenproject

AM Construct UK – de Britse utiliteitsbouwonderneming van Koninklijke BAM Groep nv – is geselecteerd als voorkeursaanbieder (‘preferred bidder’) voor de bouw van vier scholen in de regio Hull / East Riding (noordoost-kust van Engeland) met een totaal bouwvolume van circa € 45 miljoen.

Het betreft de bouw van twee scholen voor voortgezet onderwijs (Withernsea High School en Wolfreton School and Sixth Form College) en twee scholen voor basisonderwijs (Neasden Primary School en Foredyke Primary School) met gezamenlijk ruim 3.200 leerlingen.

Voorbeeld

BAM Construct UK verwacht – afhankelijk van de bouwvergunning – in december te beginnen met de renovatie en nieuwbouw van Withernsea High School. Dit project dient als voorbeeld voor de drie andere scholen. De werkzaamheden daar gaan – onder voorbehoud van het bereiken van financiële overeenstemming ­– begin 2015 van start.

De scholen zijn ontworpen door Bond Bryan Architects, met uitzondering van Wolfreton, waarvan het ontwerp is verzorgd door Ryder Architecture. Tevens zijn BAM Design als bouwkundig adviesbureau en Silcock Leedham als duurzaamheidsconsultant bij het project betrokken.



Reacties


Laatste nieuws