Gemeente Rotterdam wil af van woningen

De gemeente Rotterdam wil van haar woningen af. Er moet een kernportefeuille overblijven van maatschappelijk vastgoed.

De vastgoedportefeuille van de gemeente Rotterdam moet afgeslankt worden. De gemeente wil op termijn alleen een kernportefeuille van maatschappelijk vastgoed, waaronder schoolgebouwen, sport- en cultuurgebouwen en eigen kantoren in bezit houden. Commercieel vastgoed en woningen die in de loop der tijd in bezit van de gemeente zijn gekomen worden afgestoten. Op dit moment wordt een tweede tranche woningen van de gemeente op de markt gezet. De woningen worden verkocht in pakketten via openbare inschrijving.

Inschrijving

Zowel verhuurde woningen als woningen die leeg en ontruimd geleverd worden worden van de hand gedaan. Ook het niveau van onderhoud en de locatie verschillen. De huidige tweede tranche omvat 10 woningen in Rotterdam Noord die in 3 pakketten worden verkocht en 43 woningen op Zuid die in 19 pakketten worden verkocht.

In tegenstelling tot de eerste tranche is het nu ook mogelijk om via openbare inschrijving een bod uit te brengen op een aantal individuele woningen. Tevens is de omvang van de diverse pakketten kleiner geworden teneinde deze pakketten aantrekkelijk te maken voor een breder publiek. Bij de verkoop is vooraf geen minimumprijs vastgesteld. Nog dit jaar zal de derde en laatste tranche woningen in de verkoop gaan. In totaal zal de gemeente dan 169 woningen hebben afgestoten. 



Reacties


Laatste nieuws