203 nieuwe starterswoningen in huursegment in Utrecht

Ontwikkelaar Jebber gaat samen met Syntrus Achmea 257 starterswoningen langs het Merwedekanaal in Utrecht bouwen, naast City Campus Max.

Daarmee geven zij gehoor aan oproep minister Blok om meer starterswoningen te realiseren. Wethouder Paulus Jansen van Wonen, Vastgoed en Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Utrecht gaf het officiële startsein voor de bouw.

Voor het project zijn 106 tweekamerwoningen ten behoeve van sociale verhuur aangekocht door Jebber. Jebber is gespecialiseerd in ontwikkeling, verhuur en beheer van woningen voor starters. Samenwerkingspartner Syntrus Achmea investeert in 97 driekamerwoningen voor vrije sector verhuur.

Alle huurwoningen zijn bedoeld voor starters. “Wij hebben als doel om in 2018 in Utrecht 1.500 woningen voor starters gerealiseerd te hebben”, zegt Monique van Loon, directeur Jebber. “Wij hebben nu 8 projecten, die in totaal iets meer dan 1.000 starterswoningen omvatten. Aan de andere kant hebben zich ook al ruim 3.000 woningzoekende starters bij Jebber ingeschreven en dat aantal stijgt dagelijks. We hebben dus nog een klus te doen.”



Reacties


Laatste nieuws