Jouke Havinga nieuwe voorzitter VBO Agrarisch

De 54-jarige Jouke Havinga is voor de periode van drie jaar benoemd tot voorzitter van de sectie Agrarisch Vastgoed van brancheorganisatie VBO Makelaar. Nadat Meep van Veldhuizen in maart te kennen had gegeven een stapje terug te willen doen, is Havinga al actief als interim voorzitter. Havinga is sinds 2005 lid van VBO Makelaar en vanaf 2010 is hij als bestuurslid actief betrokken bij de brancheorganisatie.

De nieuwe voorzitter meldt: "Er komen veel complexe vragen op de agrarisch makelaar en taxateur af. De agrarische sector is volop in beweging. Vanuit Europa, de overheid en toezichthouders wordt steeds meer regelgeving opgelegd en worden hoge (rendements)eisen gesteld. Ik zie het als mijn taak om samen met de andere bestuursleden van de sectie een bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering van het vak en de leden. Inmiddels beschikken de eerste leden van onze sectie over het certificaat Recognised European Valuer (REV) van TEGoVA (The European Group of Valuers' Associations). De komende jaren moeten we zoveel mogelijk kwalitatieve taxateurs uit de sectie naar de REV-titel leiden."

Geschiedenis
Vanaf 1997 is Havinga actief als makelaar in het familiebedrijf Havinga Makelaardij in Groningen. Het bedrijf is zowel gericht op wonen als agrarisch en bedrijfsmatig vastgoed. Samen met zijn twee broers, zijn vrouw en een medewerker is hij werkzaam in de noordelijke provincies. Voor de begeleiding van bedrijfsverplaatsingen en onteigeningen is hij in heel Nederland actief. Voor zijn werk in de makelaardij, was Havinga werkzaam in het vakonderwijs, in de functies van consulent, projectleider en enkele management- en directiefuncties.



Reacties


Laatste nieuws