Start woningbouw Dorsveld Veghel

Op 16 oktober vindt een feestelijke bijeenkomst plaats op initiatief van VOF Dorsveld (een samenwerkingsverband tussen Van Wanrooij Projectontwikkeling uit Geffen en Hendriks Projectontwikkeling uit Oss). Wethouder Goijaarts van de gemeente Veghel zal, samen met betrokken partijen, de officiële handeling verrichten.

Plangebied Dorsveld betreft een herstructurerings- en transformatielocatie en is gelegen tussen de NCB-laan, Dorshout, Binnenveld en Pater van den Elsenlaan in Veghel. Het gebied bestond tot heden uit een agrarisch gebied in de vorm van grasland en reeds gesloopte bedrijfshallen (van Agrifirm, voorheen Cehavé). Plan Dorsveld omvat de realisatie van totaal 114 woningen (waaronder een vijftal bouwkavels), 6 woonwerkkavels en een locatie (westelijk deel) met ruimte voor circa 10.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak kantoren of lichte bedrijvigheid. Dorsveld is gelegen nabij het centrum van Veghel.

Plan Dorsveld kent een tweedeling tussen een bedrijfslocatie (west) en een woonlocatie (oost), met daartussenin de woon-werkkavels. De bedrijfslocatie en de woonwerkkavels hebben in het bestemmingsplan een flexibele bestemming gekregen om in te kunnen spelen op de marktvraag en op specifieke eisen ten aanzien van de bedrijfsvoering.

Voor de woonlocatie is door Quadrant Architecten in overleg met gemeente Veghel een stedenbouwkundig plan opgesteld. Op basis van dit stedenbouwkundig plan is in 2013 het bestemmingsplan onherroepelijk geworden, waarna VOF Dorsveld met de verkoop van de eerste woningen uit het plan is gestart. De woningen van de eerste fase, totaal 47 woningen, liggen aan de oostzijde van de huidigePater van den Elsenlaan en grenzen aan de achtertuinen van bestaande woningen aan de NCBlaan.

In opdracht van Area Wonen te Uden zijn door VOF Dorsveld 21 sociale huurwoningen ontwikkeld. Deze woningen worden in de eerste fase (totaal 47 woningen) tezamen gebouwd met 5 starterswoningen, 5 duurdere rijwoningen, 4 hoekwoningen en 12 twee-onder-een-kap-woningen. Een groot deel van de koopwoningen zijn gesitueerd rondom een groen middengebied. Dit groene binnengebied zal als speelgebied gebruikt worden, maar doet tevens dienst voor een goede waterhuishouding.

De start van de verkoop van de tweede fase (ca. 20 woningen) met daarin vergelijkbare woningen als in de eerste fase, is gepland begin november 2014. De gehele wijk is naar verwachting medio 2017 afgerond.



Reacties


Laatste nieuws