Eerste buitenlandse beleggers melden zich op Nederlandse huurmarkt: Duitse belegger koopt 265 woningen

“De interesse in Nederlandse huurwoningen vanuit het buitenland groeit enorm”, aldus Marijn Snijders, directeur van Capital Value. “Dagelijks melden zich nieuwe partijen, waarvan sommigen al heel concreet zijn. Dat blijkt nu de Duitse belegger BNP Paribas REIM Germany 265 woningen kocht van Amvest. Die betaalde daar 40 miljoen euro voor. Volgens Snijders zijn er nog meer deals in de maak. Hij verwacht dat buitenlandse beleggers in 2014 zo'n miljard euro in Nederlandse huurwoningen zullen steken.

De Duitse belegger BNP Paribas REIM Germany heeft 265 woningen gekocht van Amvest. De woningen liggen in Hoofddorp, Almere, Barendrecht en Zoetermeer. De koopsom bedraagt circa 40 miljoen euro. Capital Value begeleidde de transactie namens de verkoper. Het betreft de eerste woningbeleggingstransactie van 2014 waarbij een internationale partij als koper optreedt. Uit onderzoek van Capital Value onder internationale beleggers blijkt dat er in 2014 in totaal ca. 1 miljard euro beschikbaar is voor Nederlandse huurwoningen.

Nederland op derde plaats

“De interesse in Nederlandse huurwoningen vanuit het buitenland groeit enorm”, aldus Marijn Snijders, directeur van Capital Value. “Dagelijks melden zich nieuwe partijen, waarvan sommigen al heel concreet zijn. Vooral partijen uit Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten zijn actief op zoek naar verhuurde woningen in Nederland. Uit het onderzoek dat Capital Value in januari presenteerde blijkt dat Nederland op de derde plaats staat om in huurwoningen te investeren. De komende periode zullen meer transacties met buitenlandse beleggers bekend worden gemaakt”.

Wim Wensing, directeur Investment Management van Amvest “Het bijzondere aan deze transactie is dat BNP Paribas REIM een core belegger is die met geld van Duitse pensioenfondsen voor langere termijn investeert in de Nederlandse woningmarkt en bereid is geweest een optimale prijs te betalen. Amvest zal met deze opbrengst nieuwe investeringen doen in nieuwbouwwoningen in het middeldure huursegment in de grote steden in de Randstad en verjongt hiermee de portefeuille.”

Positieve bijdrage

Het buitenlandse kapitaal kan een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de huurmarkt in Nederland, vooral ook omdat buitenlandse partijen qua interesse complementair zijn aan de Nederlandse particuliere en institutionele woningbeleggers.

BNP Paribas REIM Germany is gevestigd in München en is assetmanager voor onder meer pensioenfondsen uit Duitsland. Het fonds beheert meer dan 4,4 miljard euro en is actief in meer dan 14 landen in Europa en Azië. 

Het middeldure huursegment in Nederland is hot bij buitenlands beleggers! Vooral Engelse en Duitse beleggers zijn sterk geïnteresseerd om te investeren in huurwoningen. Voor acquisities in 2014 hebben zij een miljard euro op de plank liggen. Op 18 juni organiseert Building Business een seminar waar u van hen uit de eerste hand en heet van de naald kunt horen wat hun rendements- en risico-eisen zijn!  Klik HIER om het programma te bekijken, of om u aan te melden!



Reacties


Laatste nieuws