Groei in huizenverkopen spectaculair

In de maand mei registreerde het kadaster 11.966 verkochte woningen. Dat is 44% meer dan in dezelfde maand in 2013. Vooral hoekwoningen en 2-onder-1-kapwoningen doen het goed.

Vooral de provincie Utrecht lijkt met de huizenverkoop de spirit weer gevonden te hebben. Er werden hier 64% meer verkopen geregistreerd. Maar ook de provincie Zeeland laat met de kleinste stijging van 18% zien dat de weg naar boven gevonden is. Ook ten opzichte de vorige maand in april 2014 wordt alom een stijging geregistreerd. Die is met 33% het hoogst in Drenthe.

Hypotheken

Het aantal afgesloten hypotheken zit eveneens in de lift. Ten opzichte van vorig jaar nam die met 41% toe en is die ten opzichte van april 2014 met 9% gestegen. De gemiddelde hypotheeksom is wel licht gedaald ten opzichte van vorige maand. Echter, hij is gestegen ten opzichte van mei vorig jaar.

Executie

Het aantal executieveilingen is wel gestegen ten opzichte van vorig jaar. In mei 2014 waren het er 207 terwijl dat er mei 2013 nog 156 waren. Dit duidt er op dat problematiek rond restschuld en betalingsachterstanden geenszins achter de rug is.



Reacties


Laatste nieuws