Huurovereenkomst voor kantoren- en zorgcomplex De Zusters

Woningcorporatie Mitros heeft een huurovereenkomst gesloten met Stichting Volkshuisvesting Utrecht voor het kantoren- en zorgcomplex ‘De Zusters’ in Utrecht.

De overeenkomst geldt voor 30 jaar. Het complex is gelegen in de Utrechtse Wijk Kanaleneiland en meet 10.745 vierkante meter.  De Stichting Volkshuisvesting Utrecht wil het complex gereed maken voor kamer- en appartementenverhuur en zal het daartoe transformeren.

Transformatie

Mitros had zelf het complex ook al onder handen genomen. Het past in de ambitie van de woningcorporatie om in Kanaleneiland diverse doelgroepen te huisvesten. Bovendien wordt de voorraad leegstaand kantoorvastgoed met de transformatie teruggedrongen met deze transactie weer een gedeelte van de (kantoren)leegstand definitief ingevuld.

De Stichting Volkshuisvesting Utrecht houdt zich uitsluitend bezig met appartementen- en kamerverhuur aan onder meer starters en studenten. Verder houdt deze stichting zich bezig met het huisvesten van woningzoekenden, met name zij die niet of onvoldoende in staat zijn op eigen kracht passende woonruimte te verwerven, waaronder minder vermogenden en kunstenaars.



Reacties


Laatste nieuws