Start woningbouw Oostpoort Amsterdam

In Amsterdam zullen Bouwfonds, Ymere en Stadsgenoot deze week beginnen met de bouw van het oostelijk deel van het nieuwe centrumgebied Oostpoort in Amsterdam.

De eerste fase van het woningbouwproject behelst 23 grondgebonden woningen en 72 appartementen. Ze worden tussen de Polderweg, de Ringvaart en het Paradijsplein gebouwd.

Oostpoort

Er worden zowel koop- en huurwoningen gerealiseerd in het oostelijk deel van Oostpoort. De 23 grondgebonden woningen aan de Ringvaart zijn verkocht door OCP (Ontwikkelingscombinatie Polderweggebied: Bouwfonds, Ymere en Stadgenoot)). Alle appartementen zullen huurwoningen in het sociale segment zijn. 

Naast de woningbouw zal een voormalig dierenasiel gerenoveerd worden. Het is een gemeentelijk monument waar een nieuwe horecagelegenheid in zal komen. Naar verwachting zullen de koopwoningen en de horecagelegenheid in de zomer van 2015 worden opgeleverd. De huurwoningen zullen in december 2015 worden opgeleverd.

Later zullen er nog eens 140 koopwoningen gebouwd worden. Ook hier betreft het grondgebonden woningen en appartementen. Naar verwachting zal de bouw van het hele oostelijk deel gereed eind 2016 gereed zijn.



Reacties


Laatste nieuws