Aangepaste planning nieuwbouw Schoonhoven Noord

In 2010 introduceerde QuaWonen onder het motto ‘Schoonhoven Noord doet ’t gewoon’ de plannen voor de vernieuwing van Schoonhoven Noord. Vier jaar later wordt er volop gebouwd. De sloop/nieuwbouwplannen voor de komende jaren, nog tot na 2022, zijn iets aangepast.

De wijk Schoonhoven Noord ondergaat een grote verbetering. Bestaande woningen worden flink opgeknapt en verouderde woningen maken plaats voor nieuwe. Als eerste zijn vorig jaar 20 huurwoningen op De Bol opgeleverd. De 63 huurappartementen op de Zilverstadlocatie en de 22 huurwoningen in de Schreuderstraat zijn in aanbouw.

De afgelopen jaren is er echter veel veranderd. De verhuurdersheffing legt een fors beslag op de financiële middelen van corporaties en financiering is beperkter geworden. Voor QuaWonen betekent dit dat ze nog steeds veel investeert in de wijken, maar wel in een lager tempo. Ook de planning van Schoonhoven Noord is iets veranderd. Als eerste worden de blokken die grenzen aan het winkelcentrum van Schoonhoven Noord gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Na de sloop van de blauwe flat aan de Adam van Vianenstraat – in 2015 – beginnen ze met de nieuwbouw van de supermarkt met appartementen. De blokken die hierop uitkijken en ook grenzen aan het bestaande winkelcentrum, worden daarna aangepakt.

Bron: Bouwinformatie



Reacties


Laatste nieuws